see a film at Glastonbury Festival

cinema field programme is released and includes 3D movies

published: Mon 1st Jun 2009

around the site (7)

Wednesday 24th to Sunday 28th June 2009
Worthy Farm, Pilton, Shepton Mallet, Somerset, BA4 4AZ, England MAP
£175 - SOLD OUT
daily capacity: 150000
last updated: Tue 2nd Jun 2009

Glastonbury Festival has published the cinema line-up for this year's festival, which includes four films in 3D. The films are Bolt, Monsters Vs Aliens, and Coralline, with a fourth surprise title to be announced later on site.

The Acoustic Field
As well as the new addition of Dolby 3D movies, the field also has a new location. Due to the area that traditionally houses the cinema field being used for 'backstage' camping the cinema has relocated to the bottom of the Acoustic field, and moved from an outdoor screen to indoor a large marquee.

The new location is close to the Kidz field for children to watch morning matinees. The Festival does recommend that kids coming to see the movies are accompanied by an adult.

As well as the previously reported 'Rumble In The Jungle' festival film 'Soul Power' getting it's first screening at the Festival. There's also an exclusive first look at the 'Glastonbury cut' of a documentary film 'Moonwalk One NASA 40th' to celebrate the fortieth anniversary of the first manned moon landing, with personal appearances, a lecture and a Q&A afterwards.

The full programme of movies on offer is as follows:

Thursday:
11:00 (89 mins) Madagascar: Escape 2 Africa
14:00 (99 mins) Bedtime Stories
16:00 (129 mins) Boat That Rocked
18:30 (104 mins) Yes Man
20:30 (108 mins) Mamma Mia
22:30 (103 mins) Ferris Bueller's Day Off
00:30 (90 mins) Anvil! The Story of Anvil
02:00 Spinal Tap 40th

Friday:
11:00 (96 mins) Bolt 3D
12:30 (30 mins) A Time Comes
13:00 (55 mins) Short film compilation
14:00 (120 mins) Marley and Me
16:00 (140 mins) Batman Begins
18:20 (152 mins) The Dark Knight
21:00 (62 mins) Moon & Sledgehammer
22:30 (96 mins) Vicky Cristina Barcelona
00:30 (120 mins) Slumdog Millionaire
02:30 (93 mins) Soul Power

Saturday:
11:00 (100 mins) Coraline 3D
13:00 (94 mins) Monsters v Aliens 3D
15:00 (180 mins) Woodstock
18:00 (90 mins) Short film compilation music prog
19:30 (104 mins) In The Loop
21:30 (70 mins) Moonwalk One NASA 40th
22:40 (114 mins) Rockanrolla
00:30 (126 mins) Star Trek
02:30 (134 mins) Grindhouse – Double bill

Sunday:
11:00 (96 mins) 3D film to be announced
13:00 (104 mins) Doubt
15:00 (180 mins) Benjamin Button
18:00 (102 mins) The Rocker
20:00 (90 mins) Soul Power
21:30 (55 mins) Short film compilation
22:30 (93 mins) Waltz with Bashir
00:30 (162 mins) Watchman
03:00 (114 mins) Let The Right One In

The line-up of music acts for this year has been confirmed and includes Neil Young as Friday headliner, Bruce Springsteen & The E Street Band as Saturday night headliner, and Blur as Sunday headliner, alongside thousands of other acts including The Specials, Lily Allen, Fleet Foxes, Kasabian, Crosby Stills and Nash, Dizzee Rascal, Spinal Tap, Nick Cave & The Bad Seeds, Madness, Bloc Party, The Ting Tings, Lady GaGa, White Lies, Franz Ferdinand, Pendulum, Maximo Park, Paolo Nutini, Peter Doherty, The Prodigy, Glasvegas, Bon Iver, Bat For Lashes, Q-Tip, and many more.

To see the most detailed line-up details for Glastonbury Festival anywhere on the web, click here >>.

This year's Glastonbury Festival runs throughout the five full days from Wednesday 24th until Sunday 28th June 2009 at Worthy Farm, Somerset.

A full weekend ticket is priced at £175 (plus a booking fee of £5), and you must have a registration number to be able to purchase them.

To buy Glastonbury Festival tickets, there are a few still available, click here.

Each purchase must be matched with valid registration numbers.

Online registration is also available and can be carried out by clicking here.

The ticket price includes includes a FREE programme, a useful cloth bag, and small around the neck guide. Car parking tickets can be bought at the same time and are priced at £10 per vehicle, and campervan tickets are priced at £65 per van.

For detailed information on all aspects of the festival, click here.



Wednesday 24th to Sunday 28th June 2009
Worthy Farm, Pilton, Shepton Mallet, Somerset, BA4 4AZ, England MAP
£175 - SOLD OUT
daily capacity: 150000
last updated: Tue 2nd Jun 2009


latest on this festival

Glastonbury Festival 2017
line-ups & rumours
last updated: Today, 11:38am
Glastonbury Festival 2017
festival details
last updated: Yesterday, 03:08pm